Geltman's Kennel

 
 
 

Jag heter Ola Eriksson och bor i en villa utanför Uppsala. Förutom kenneln har jag också en blomsterbutik, Kungsängens Blomsterhandel, i centrala Uppsala.

Welsh Springer Spaniels har jag haft sedan 1983, och min första kull fick jag 1994. Min första Welsh hette Ingemas Seffa, men det var SV-96 NUCh Don's Thessagon "Thea" som kom att lägga grunden till kennel Geltman's, en underbar tik som visade sig vara en utmärkt stamtik! En annan hund som har betytt oerhört mycket, både för mig personligen, för kennel Geltman's och för welshen i Sverige, var min alltid älskade "Arum", Haregate Wild Sage. Han finns tyvärr inte hos oss längre, men hans barn, barnbarn och barns-barns-barn för vidare hans typiska welsh egenskaper.

Från första början har Welshens elegans och skönhet fångat mina ögon. Elegansen, den härligt djupröda och vita färgen gör Welsh Springern den vackraste spanieln som finns, enligt mig!

 

 En Welsh för mig är en "merry", aktiv och intelligent spaniel, som alltid är pigg på att följa med och göra saker tillsammans med familjen. Det är en hund som gillar att arbeta, som ställer upp
på det mesta; lydnadsträning, spårning, att jaga, agility, utställning osv. Allt detta "förpackat"
i en alldeles lagom storlek!

Jag har också haft Clumber Spaniels sedan 1987, en härlig hundras! Även ägt, tävlat och fött upp några kullar Engelsk Springer Spaniel under en period. Jag har alltid varit intresserad av Cocker Spaniel och nu har jag möjligheten att dela tillvaron med och föda upp denna underbara ras! Numera finns även rasen Labrador Retriever i mitt liv, till allas vår stora glädje!

Jag har mina hundar inomhus och i kenneln som familjemedlemmar.

För mig är det viktigaste vad det gäller uppfödning hälsa och temperament. Hundens konstruktion, rörelser och skönhet är också viktigt för mig. Jag försöker i min uppfödning att föra samman alla dessa element. Resultatet av min uppfödning är mycket viktig. Jag håller gärna regelbunden kontakt med mina valpköpare och jag ser gärna att respektive ras hälsoundersökningar genomförs så att jag kan utvärdera min uppfödning.

Hälsningar
Ola

Besökare är alltid välkomna!! Ibland finns vuxna och unga hundar till salu, slå en signal.

 
Ola Eriksson
Fjuckby 414
743 91 Storvreta
Tel (hem): 018-36 72 60
Tel (arbete): 018-13 00 23
mobil: 072-554 35 60
Fax: 018-13 17 53
E-mail: geltmans@telia.com